سئو

بک لینک pbn؛ مفید یا مخرب؟

اگر بخواهیم به این پرسش که PBN چیست پاسخ دهیم، قبل از هر چیز باید درباره بک لینک صحبت کنیم.

بک لینک های دریافتی هر وب سایت نقش تعیین کننده ای در جایگاه آن وب سایت در نتایج سرچ گوگل دارند زیرا از نظر گوگل، سایتی که تعداد زیادی بک لینک از سایت های دیگر دریافت می کند، حتماً دارای مطالب کاربردی و مفیدی برای کاربران است و گوگل هم برای اینکه کاربران بیشتری بتوانند از آن سایت استفاده کنند، رتبه آن را در نتایج جستجو ارتقا می دهد.

مسلماً وقتی گوگل اعلام کرد که دریافت بک لینک یکی از فاکتورهای مهم دستیابی به جایگاه برتر در نتایج سرچ است، سایت های زیادی بدون در نظر گرفتن کیفیت یا حوزه فعالیت سایت های مختلف، شروع به لینک دهی از آن سایت ها به سایت خود کردند. ولی مدتی بعد گوگل مجدداً اعلام کرد که علاوه بر تعداد بک لینک های دریافتی، اعتبار سایتی که بک لینک در آن قرار دارد و همین طور کیفیت دامنه هم از اهمیت زیادی برخوردار است.

کوتاه سخن اینکه، از آن جایی که دریافت بک لینک از سایت های معتبر و بزرگ، کار دشواری است و گاهی نیز هزینه بر است، بسیاری از مدیران وب سایت ها به این نتیجه رسیدند که با استفاده از مجموعه ای از سایت ها، یک شبکه خصوصی بک لینک ایجاد کنند و هر طور که لازم است از آن بهره ببرند.

بنابراین مفهوم بک لینک PBN مورد استفاده قرار گرفت. در ادامه این مقاله درباره اینکه اصلاً PBN چیست و بک لینک PBN به چه معنایی است توضیحات بیشتری را ارائه می کنیم، پس با ما همراه باشید.

PBN  چیست؟

پی بی اِن چیست؟

PBN مخفف عبارت Private Blog Network است که البته بعدها به عبارت Private Backlink Network تغییر کرد. PBN  به مجموعه ای از سایت ها و وبلاگ ها گفته می شود که هدف همه آن ها ارتقای رتبه سایت اصلی از طریق لینک های ایجاد شده است.

PBN  به مجموعه ای از سایت ها و وبلاگ ها گفته می شود که هدف همه آن ها ارتقای رتبه سایت اصلی از طریق لینک های ایجاد شده است.

بک لینک PBN از آن دسته از تکنیک های سئو است که باید با احتیاط از آن استفاده شود به این معنی که اجرای درست آن می تواند رتبه سایت را ارتقا دهد ولی در صورتی که گوگل متوجه شود که سایت هایی که از آن ها لینک دریافت می کنید، نیز متعلق به خود شماست، مشمول جریمه های سنگین گوگل خواهید شد.

مزایای استفاده از PBN

مزایای استفاده از PBN

استفاده از وب سایت های شخصی برای دریافت بک لینک هر چند که ممکن است با خطراتی همراه باشد، ولی مزایای زیادی هم دارد، از جمله:

·        ✅ امکان استفاده از دامنه های متفاوت: به طور کلی، وب سایت هایی که بک لینک می فروشند، اعتبار بالایی ندارند و در اغلب موارد هم، حوزه فعالیت آن ها به حوزه کاری شما مرتبط نیست. ولی با استفاده از PBN می توانید دامنه هایی را که اعتبار بالایی دارند ولی غیر فعال هستند، خریداری کنید و وب سایت های پشتیبان خود را روی آن ها قرار دهید تا کیفیت بک لینک های دریافتی شما هم ارتقا یابد.

·       ✅ امکان کنترل بر لینک‎های دریافتی: با استفاده از بک لینک های PBN، می توانید کنترل وب سایت هایی که از آن ها بک لینک دریافت می کنید، در دست بگیرید و حتی اگر گوگل متوجه استفاده شما از PBN شود و سایت شما را جریمه کند هم، قادر خواهید بود لینک های مخرب را شناسایی کرده و آن ها را حذف کنید.

·       ✅ بدون نیاز به مذاکره و صرف هزینه: از آن جایی که گرفتن بک لینک از سایت هایی که دارای دامنه معتبر هستند، نیازمند مذاکره با مدیر سایت و هم چنین صرف هزینه است، در صورت استفاده از بک لینک PBN می توانید بدون هدر رفتن زمان و سرمایه، بک لینک های لازم را برای سایت اصلی خود دریافت کنید.

معایب استفاده از PBN

·       ❌ خطر جریمه شدن: استفاده از بک لینک PBN، جزو متدهای سئوی کلاه سیاه است و چنانچه ربات های گوگل متوجه شوند که شما از این تکنیک استفاده می کنید، مشمول جریمه های سنگین گوگل خواهید شد.

·       ❌ زمان بر بودن این روش: برای استفاده از بک لینک های PBN، لازم است که چندین سایت مختلف را طراحی کرده و بسازید و به تناوب در آن ها از مطالب و تصاویر به روز استفاده کنید که همه این کارها نیازمند صرف وقت است. بنابراین چنانچه می خواهید از PBN استفاده کنید، حتماً باید یک برنامه ریزی بلند مدت داشته باشید.

·       ❌ نیاز به صرف هزینه زیاد: اگر بخواهید چندین وب سایت ایجاد کنید، بنابراین باید برای خرید دامنه و هاست، هزینه زیادی را صرف کنید.

از سوی دیگر هرکدام از وب سایت هایی که طراحی می کنید، نیاز به محتوای با کیفیت و به روز دارد، بنابراین مجبور هستید که اقدام به تولید محتوا کنید که آن هم نیازمند صرف هزینه بالاست.

گوگل چگونه بک لینک PBN را شناسایی و جریمه می‌کند؟

جریمه شدن سایت به خاطر استفاده کردن از pbn

استفاده از تکنیک ساخت PBN ایده جالب و کاربردی برای ارتقای سایت اصلی شما در فهرست جستجوی گوگل است ولی مطمئن باشید که متخصصین گوگل هم بیکار ننشسته اند و همه سایت ها را رصد می کنند تا سوء استفاده ای صورت نگیرد و در صورتی که متوجه شوند شما از PBN استفاده می کنید، مطمئناً با جریمه های سنگینی از جانب گوگل رو به رو خواهید شد.

در حال حاضر گوگل تصمیم گرفته به الگوریتم های خود اجازه دهد تا میزان معتبر بودن هر دامنه ای را با بررسی میزان خوشنامی و طبیعی بودن لینک های ورودی به آن تعیین کنند. الگوریتم های گوگل با بررسی یک سری ویژگی هایی به خصوص در مورد دامنه هایی که اخیرا اطلاعات مالکیت آن ها تغییر کرده است، سایت ها را از لحاظ داشتن بک لینک pbn های نامعتبر مورد بازبینی قرار می دهد.

  1. آیا سایت ترافیک معنی داری دارد؟ اکثر PBN ها دارای یک وبلاگ وردپرسی هستند و تعداد زیادی محتوای ضعیف با پیوندهای اسپم  آشکار دارند. آنها هرگز هیچ ترافیک واقعی دریافت نمی کنند، بنابراین لینکهای آن تقریباً بی اثر می شوند.
  2. آیا دامنه دارای نشانه هایی از معتبر بودن است؟ مواردی مانند آدرس تایید شده، جزئیات تماس، شماره تلفن، شرایط و ضوابط، وبلاگی مربوطه که به طور منظم به روز می شود و صفحات فعال شبکه های اجتماعی، همگی عواملی هستند که گوگل می تواند به راحتی از آن ها برای تعیین میزان اعتمادی که باید به لینک های آن دامنه اختصاص دهد استفاده کند.
  3. آیا کسی واقعاً سایت را می خواند؟ استفاده از معیارهایی مانند بانس ریت یا نرخ پرش با دانستن میانگین مدت زمان صرف شده در صفحه به راحتی می تواند تأیید کند که آیا سایت ارزشی ارائه می دهد یا خیر و بر این اساس سطح خوشنامی سایت را تشخیص می دهد.
  4. آیا در سایت Google Search Console یا Google Analytics ثبت شده است؟ ثبت سایت در گوگل آنالیتیک می تواند یکی از فاکتورهایی باشد که الگوریتم های گوگل با وجود آن سایت و بک لینک های آن را معتبر تشخیص دهند.
  5. و …

در حال حاضر تقریبا تمام مشخصات بالا را که الگوریتم های گوگل آن ها را برای یافتن بک لینک pbn در سایت ها مورد بررسی قرار می دهد می توان از طریق روش های نادرست دور زد. اما تصور کنید به طور متوسط یک شبکه pbn از ۱۰۰ دامنه ایجاد شود که هر کدام دارای آدرس ها و شماره تلفن های متفاوت باشند و به صورت دستی کدگذاری شده باشند. همچنین آن ها روی IP های متفاوت ایجاده شده باشند و دارای محتوای خوب و خواندنی باشند و بتوانند ترافیک طبیعی جذب کنند. اما با این همه داشتن و نگهداری این موارد یک کار بسیار سخت است. چرا که هزینه ایجاد چنین شبکه ای و سپس منابع مورد نیاز برای حفظ آن به قدری خارج از جهان واقعی است که عملا کاری بیهوده به نظر می رسد!

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم که تا جای ممکن به پاسخ این پرسش که PBN  چیست بپردازیم و سپس درباره مزایا و معایب آن توضیحاتی را ارائه دادیم و از آن جایی که استفاده از بک لینک های PBN می تواند هم مفید و هم پر ریسک باشد، به شما گفتیم که گوگل چگونه متوجه می شود که شما از شبکه سایت ها برای دریافت بک لینک برای سایت اصلی خود استفاده می کنید. (سئواستاد استفاده از pbn را به دلیل مغایرت با قوانین گوگل پیشنهاد نمیکند)

مقاله های سایت سئواستاد توسط تولیدکنندگان حرفه ای محتوا تهیه شده و پس از تکمیل آن توسط اینجانب مهدی قلی پور در سایت قرار داده می شود.

ممنون از همراهی شما.

مهدی قلی پور

من مهدی قلی پور هستم ❤️ عاشق سئو ❤️ اینجام تا دانش و تجربیاتم رو با شما به اشتراک بزارم.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. سلام و درود به شما و آموزش ها و مقالات خوب و مفیدتون در رابط با سئو. من یک سایتی رو چند ماهی هست که راه اندازی کردم. می خوام سریع توی نتایج گوگل بیام بالا. به نظرتون الان می تونم از این روش پی بی ان استفاده کنم یا هنوز زوده؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا