
گوگل از الگوریتم های مختلفی استفاده می کند تا بتواند بهترین و نزدیک ترین نتایج را در صفحه سرچ به کاربران ارائه دهد. الگوریتم های اولیه گوگل توجه بیشتری به استفاده از کلمات کلیدی و شیوه نگارش و استفاده از آن ها در محتوای صفحات گوگل داشتند، در واقع ورژن های قبلی الگوریتم های گوگل به دنبال یافتن راه ارتباط میان کلمات کلیدی و عبارات مورد جستجوی کاربران بودند. همین موضوع باعث شد تا وب مسترها تمام تلاش خود را صرف استفاده مکرر از کلمات کلیدی در صفحات وب کنند تا از این طریق بتوانند در نتایج جستجوی گوگل به رتبه بالایی دست یابند. نتیجه این روند ولی رضایت بخش نبود، زیرا باعث شد صفحات وب پر از محتوای بی کیفیت شود و از سوی دیگر عدم رضایت کاربران را به دنبال داشت. و اما الگوریتم رنک برین تمام معادلات را دچار تغییر کرد چراکه به جای تمرکز بر کلمات کلیدی و تکرار آن ها، بر مفهوم عبارات مورد جستجو توجه ویژه کرد تا از این طریق بهترین و نزدیک ترین پاسخ را به کاربران ارائه دهد.
به عبارت دیگر، گوگل با معرفی الگوریتم هایی نظیر رنک برین، تمام تلاش خود را کرده است تا بتواند سایت هایی را که سعی در استفاده از تکنیک های کلاه سیاه دارند تا از این طریق رتبه خود را افزایش دهند، جریمه کند و آن ها را از بازی کنار بگذارد. الگوریتم رنک برین با استفاده از هوش مصنوعی بسیاری از مشکلات گوگل را حل کرده است. برای اینکه الگوریتم رنک برین (Rank Brain) را بهتر بشناسید، تا انتهای این مقاله از وبسایت “سئو استاد” با ما همراه باشید.
الگوریتم رنک برین (Rank Brain) چیست؟

الگوریتم رنک برین یکی از الگوریتم های گوگل است که بر پایه هوش مصنوعی بنا شده و این امکان را دارد که با آنالیز و درک رفتار کاربران بهترین نتایج را برای مخاطبان رقم بزند. به عبارت دیگر، الگوریتم رنک برین به گوگل کمک می کند تا با پردازش کلمات و عبارات جستجو شده توسط کاربر، مفهوم آن ها را درک کند و از آن ها برای رتبه بندی صحیح نتایج جستجو استفاده کند. در الگوریتم رنک برین (Rank Brain) از تکنولوژی Machine Learning یا یادگیری ماشین استفاده شده است که می تواند به جای اینکه توسط انسان برنامه ریزی شود و کدهای از پیش تعیین شده را اجرا کند و به طور اتوماتیک، چگونگی پردازش رفتار کاربران را فرا بگیرد و از آن به منظور ارائه بهترین نتایج جستجو به آن ها استفاده کند.
در واقع، الگوریتم رنک برین با آنالیز اطلاعات موجود روز به روز موارد جدیدی را یاد می گیرد و از طریق آزمون و خطا در خصوص رفتار کاربران، هر روز، هوشمندتر از روز پیش می شود.
الگوریتم رنک برین چگونه کار می کند؟
پیش از اینکه الگوریتم رنک برین توسط گوگل شروع به کار کند، تقریباً تمام الگوریتم های این موتور جستجو به صورت دستی کدگذاری می شد به این معنی که متخصصین این کار برای الگوریتم های مختلف، کدهای دستوری متفاوتی را تعریف می کردند و الگوریتم ها هم مطابق با دستور وارد شده عمل می کردند. ولی نحوه کار رنک برین متفاوت است و در واقع آن طور که صلاح بداند عمل می کند. الگوریتم رنک برین (Rank Brain) به طور کلی دو وظیفه اصلی را دارد:
- درک مفهوم کلمات: اصلی ترین و اولین وظیفه الگوریتم رنک برین (Rank Brain) درک مفهوم کلمات و عبارات مورد جستجوی کاربران است. تا پیش از اینکه الگوریتم رنک برین به طور متداول مورد استفاده قرار بگیرد، گوگل موضوعات مورد جستجوی کاربران را با صفحات وب مطابقت می داد و سپس اقدام به ارائه سایت های مرتبط می کرد ولی با استفاده از این الگوریتم، گوگل منظور کاربران را درک می کند و تنها به مطابقت کلمات با یکدیگر بسنده نمی کند. در واقع الگوریتم رنک برین (Rank Brain) عبارت مورد جستجوی کاربر را به یک مفهوم مشخص تبدیل میکند و سپس نتایجی را ارائه می کند که آن مفهوم را پوشش می دهند.
- تجزیه و تحلیل رفتار کاربر بعد از ارائه نتایج: دومین وظیفه الگوریتم رنک برین (Rank Brain) بررسی میزان تعامل کاربر با نتایج جستجو است. در واقع الگوریتم رنک برین با افزایش و کاهش تأثیر دیگر الگوریتم ها بر نتایج ارائه شده، باعث ایجاد تفاوت هایی در آن ها می شود و هر مرتبه که این کار را می کند، به آنالیز و تجزیه و تحلیل رفتار کاربران می پردازد و بازخورد آن ها را ذخیره می کند. به بیانی دیگر، الگوریتم رنک برین (Rank Brain) با استفاده از هوش مصنوعی قادر است پس از ارائه نتایج مرتبط با جستجوی کاربر، اقدام به سنجش میزان رضایتمندی یا نارضایتی کاربران کند و پس از مقایسه رفتار کاربران در مقابل نتایج متفاوت، در جستجوهای بعدی، تنها صفحاتی را به کاربران ارائه کند که پیش از این نتایج مثبتی را دریافت کرده اند.
چگونه یک وب سایت را برای الگوریتم رنک برین (Rank Brain)سئو کنیم؟

همان طور که در سطور قبل به آن اشاره کردیم، الگوریتم رنک برین پس از دریافت عبارت مورد جستجوی کاربر و تجزیه و تحلیل و مطابقت آن با محتوای صفحات وب، نزدیک ترین نتایج را به کاربر نشان می دهد. ولی وب مسترها می توانند با رعایت یکسری نکات و اصول مهم، کاری کنند تا شانس بیشتری برای معرفی شدن به کاربران داشته باشند که در ادامه به برخی از این اصول اشاره می کنیم:
- استفاده از کلمات بلند یا Long Tail: همان طور که می دانید، اکثر وب سایت ها بیشتر تلاش خود را بر استفاده از کلید واژه های یک کلمه ای می گذارند به همین دلیل به کارگیری صحیح کلمات بلند یا Long Tail می تواند به جذب بیشتر کاربران کمک کند. ممکن است فکر کنید که به طور کلی سرچ عبارات کلیدی بلند کمتر مورد توجه کاربران قرار می گیرد ولی به این نکته هم توجه داشته باشید که وب سایت های کمتری روی عبارات کلیدی بلند کار کرده اند پس عرصه رقابت تنگاتنگی در این زمینه وجود ندارد و به همین دلیل به راحتی می توانید سایت خود را بر اساس این گونه عبارات سئو کنید.
- تجزیه و تحلیل فاکتورهای تأثیرگذار بر میزان رضایت کاربران: پیش تر گفتیم که یکی از اصلی ترین وظایف الگوریتم رنک برین (Rank Brain)، آنالیز تعامل کاربران با نتایجی است که از سوی گوگل ارائه شده است. گوگل می تواند با تجزیه و تحلیل دو شاخص مهم از جمله نرخ پرش و مدت زمان باقی ماندن کاربران در سایت، میزان رضایتمندی کاربر از نتایج ارائه شده را درک کند. بنابراین بهتر است قبل از اینکه الگوریتم رنک برین دست به کار شود و سایت شما را از نظر فاکتورهای گفته شده بررسی کند، خودتان آستین ها را بالا بزنید و سعی کنید در پروسه تولید محتوا برای سایتتان نیاز کاربران را مورد توجه قرار دهید تا آن ها برای استفاده از سایت شما مدت زمان بیشتری را سپری کنند. هم چنین لازم است رابط کاربری یا اینترفیس سایت خود را بهبود دهید و مطمئن شوید که کار با سایت شما برای کاربران آسان است.
- توجه به مفاهیم و ارائه محتوایی جامع: گوگل با استفاده از الگوریتم رنک برین (Rank Brain)، به منظور کاربر از طریق آنالیز عبارت مورد جستجوی او دست می یابد؛ به همین دلیل لازم است تا زمان بیشتری را صرف انتخاب کلمات کلیدی خود کنید و با استفاده از عباراتی که مفاهیم گسترده تری را در بر می گیرد، سایت خود را با توجه به الگوریتم رنک برین (Brain Rank) سئو کنید.
در کنار توجه زیاد به موضوع مفهوم گرایی در تولید محتوای سایت، حتماً به این نکته هم توجه داشته باشید که محتوایی ارائه کنید که بتواند به تمامی سؤالات کاربران پاسخ دهد زیرا با فرض اینکه کاربر مدت زمان زیادی را در سایت شما صرف کند، ولی اگر از سایت شما خارج شود و عبارت مشابهی را سرچ مجدد کند، الگوریتم رنک برین (Rank Brain) این طور برداشت می کند که محتوای سایت شما نتوانسته نیاز کاربر را برآورده کند و از این رو او وادار به جستجوی محتوایی بهتر شده است. به عنوان مثال کاربری عبارت درب ضد سرقت را جستجو می کند و با توجه به نتایج سرچ گوگل، زمان مناسبی را هم در یکی از صفحات وب باقی می ماند ولی پس از اینکه از آن وب سایت خارج شد، مجدداً عبارت ویژگی های درب ضد سرقت را جستجو می کند، در این حالت، گوگل تصور می کند که محتوای سایت اول به اندازه کافی جامع و کامل نبوده است و نتوانسته نیاز کاربر را به شکل مقتضی برآورده کند.
سخن پایانی
الگوریتم رنک برین (Rank Brain) یکی از چندین الگوریتمی است که گوگل برای جلب رضایت بیشتر کاربر از آن ها استفاده می کند؛ در واقع این موتور جستجو با استفاده از الگوریتم هوشمند رنک برین، به جای اینکه بر کلمات کلیدی و تکرار آن ها تمرکز کند، بر مفهوم کلمات و عبارات سرچ شده تکیه کرده و تلاش می کند تا با مطابقت مفهوم عبارات سرچ شده و محتوای صفحات وب، نزدیک ترین و مرتبط ترین نتایج جستجو را در اختیار کاربران قرار دهد.
مقاله های سایت سئواستاد توسط تولیدکنندگان حرفه ای محتوا تهیه شده و پس از تکمیل آن توسط اینجانب مهدی قلی پور در سایت قرار داده می شود.
من خیلی به مباحث سئو و کلا گوگل علاقه مند شدم. یه دوستی کتاب گوگل چگونه کار می کند از اریک اشمیت داده بخونم و می بینم که این غول بزرگ چطور اینقدر بزرگ و هوشمندانه داره پیش میره.
درود بر شما جناب سلطانی عزیز و ممنون از همراهی ات با سئواستاد.
من نمی دونستم که رنک برین هم یکی از الگوریتم های گوگل هست. خیلی جالب و خواندنی بود.
ممنون از شما.
ممنون از همراهی شما با سئواستاد جناب کرمی عزیز
بسیاری از مقاله هایی که در مورد رنک برین گوگل که خوندم خودم به یه نتیجه خوبی رسیدم و در موردش دارم یه مقاله می نویسم. حتما بعد از تموم شدنش براتون می فرستم و در صورت امکان و اگه صلاح دونستید خوشحال میشم که در ادامه همین مقاله منتشرش کنید.
درود بر شما خانم رفسنجانی
چقدررررر خوب
بله حتما خوشحال میشم.
الحق که گوگل خیلی خوب شده و از یه طرف آدم نگرانه که نکنه بعضی از سئوهای کلاه سیاه و اینا رو بفهمه و از یک سو هم رقابت رو بهتر کرده. چرا که قدیم یک صفحه خیلی ضعیف با یک سری مثلا تکرار کلمات کلیدی میومد بالا.
سلام و درود
ممنون از نظر شما.