وردپرس

طراحی سایت با وردپرس

امروزه روش‌ های متعددی برای ساخت سایت وجود دارد که محبوب ترین آنها طراحی سایت با وردپرس می باشد. درگذشته فرآیند طراحی سایت کمی پیچیده‌تر از امروز بوده است. برای ایجاد سایت لازم بود که شما با زبان‌های برنامه‌نویسی به‌خوبی آشنایی داشته باشید که این فرآیند یادگیری برنامه نویسی، نیاز به زمان و هزینه نسبتا زیادی بود.

به همین منظور (برای آسان شدن فرآیند ساخت سایت) سیستم‌های مدیریت محتوای امروزی شکل گرفت. یکی از مطرح‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوای امروزی؛ وردپرس است که هسته اصلی سایت را تشکیل می‌دهد.

سیستم مدیریت محتوا چیست؟

سیستم مدیریت محتوا را می شود یک نرم افزار در نظر گرفت که برای ایجاد، مدیریت و اصلاح صفحات وب، بدون برنامه نویسی به ما کمک میکند. در طی فرآیند طراحی سایت با وردپرس، شما می‌توانید با استفاده از هسته وردپرس که به‌ صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد، یک سایت پایه را ایجاد کنید و سپس بخش‌های مختلف این سایت را طراحی، ایجاد و تقویت کنید.
هنگامی‌که شما اقدام به ساخت سایت با وردپرس می‌کنید می‌توانید از قالب‌های رایگان وردپرس استفاده کنید که این قالب ها از نظر زیبایی و ساختاری بسیار ساده است.
اگر نیاز به سایت حرفه‌ای‌تری داشته باشید می‌توانید با هزینه‌ای اندک، قالب‌های وردپرسی ایجادشده توسط برنامه نویسان را تهیه کنید. در این حالت شما به سایت‌های پیشرفته‌تر با امکانات بهتری دسترسی خواهید داشت. قالب‌های پولی وردپرس محبوب‌تر و جامع‌تر هستند چراکه امکانات بیشتری را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند.
برای طراحی سایت با وردپرس نیاز به دانش برنامه‌نویسی نیست، بلکه باید دید برنامه نویسی داشته باشید و شما می‌توانید با دانش اولیه و ابتدایی، طراحی سایت خود را انجام دهید.

برای طراحی سایت با وردپرس به چه چیزهایی نیاز است؟

برای طراحی سایت با وردپرس به چه چیزهایی نیاز هست؟

۱.خرید دامنه:

خرید دامنه می‌تواند در بازه‌های زمانی یک‌ساله تا ۵ ساله انجام شود. دامنه‌های که به‌صورت ir. (ملی) خریداری می‌شوند ارزان‌تر هستند و دامنه‌هایی که به‌صورت com. (بین المللی) خریداری می‌شوند گران‌تر هستند.
مشتری و یا مخاطب شما با استفاده از این آدرس، شما را پیدا میکند. در واقع اگر وب سایت شما یک خانه باشد، دامنه  آدرس آن خانه است.
دامنه سایت از دو قسمت تشکیل شده است. به این مثال دقت کنید:
WWW.EXAMPLE.COM
برای انتخاب نام دامنه  می توانید به جای EXAMPLE یک نام مناسب و به جای COM. یک پسوند مناسب انتخاب کنید.
پسوند های دامنه شامل:
COM.
IR.
NET.
ORG.
EDU.
INFO.
ACADEMY.
و… هستند.
هر کدام از پسوند ها مفهوم خاصی دارند. مثلا com. رایج ترین پسوند هست که برای سایت های مختلف استفاده میشود.
EDU. برای سایت های دانشگاهی می باشد و IR. مربوط به دامنه های ایرانی.
برای انتخاب نام دامنه باید دقت داشته باشید که خلاقانه باشد و قابلیت برندسازی داشته باشد. نام دامنه ای که انتخاب میکنید نباید مشابه برند دیگری باشد؛ چون ممکن است برای سئو دچار مشکل بشید و یا به دلیل قوانین برندینگ توقیف!
برای خرید دامنه باید به این نکته دقت کنید که کوتاه باشد و به خاطر سپردن آن نیز آسان‌ باشد.

۲.خرید هاست:

هاست محلی است که فایل‌های سایت شما روی آن ذخیره می‌شود. این ‌هاست یک فضای اینترنتی است که روی یک سرور قرار دارد و عکس‌ها و فایل‌های سایت شما روی آن قرار می‌گیرد.
برای اینکه بدانیم هاست چیست، در ابتدا لازم است بدانیم سرور دقیقا چیست؟
سرور ها کامپیوتر های قدرتمندی اند که همیشه روشن هستند. شرکت های هاستینگ زیادی هستند که میتوان هاست را از آنها تهیه نمود.

البته حتما قبل از اینکه از شرکتی سرور یا هاست خریداری کنید، درباره عملکرد و سابقه آنها تحقیق کنید که تجربه خوبی از راه اندازی سایت داشته باشید.

خوب بودن یک هاست در امنیت و سرعت سایت شما تاثیر خیلی زیادی داره پس باید در انتخاب شرکت هاستینگ و نوع هاستی که انتخاب می کنین خیلی دقت داشته باشین.

هاست ها انواع مختلفی دارن مثل اشتراکی، نیمه اختصاصی، اختصاصی، ابری، وردپرس و … که بسته به نیاز سایت خودتان باید آنها را تهیه کنید. علاوه بر این؛ در زمان خرید یک هاست باید مطمئن شوید که شرکت ارائه دهنده هاست حتما از زیر ساخت خوب و به روز استفاده می کند و پشتیبانی خوبی نیز ارائه میدهد.

فضای هاست مناسب برای طراحی یک سایت با وردپرس باید حداقل یک گیگابایت باشد (اگر از قالب های پولی و حرفه ای استفاده میکنید).

۳.خرید قالب:

برای ایجاد سایت با وردپرس شما نیاز به یک قالب وردپرس دارید. شما می‌توانید قالب رایگان آن را از سایت اصلی وردپرس تهیه کنید.
قالب یا تم وردپرس ابزاری هست که با کمک آن می توانید چینش و ظاهر سایت وردپرسی تان را تغییر بدهید.
انواع مختلفی از قالب ها هستند که هرکدام برای سایت های متفاوت مناسبند:
شخصی، خبری، شرکتی، فروشگاهی و …
با استفاده از قالب وردپرس می توانیم طراحی سایت خودمان را مشخص کنیم و اِلمان های مختلف سایت را آنطور که خودمان می پسندیم تغییر دهیم.
یک قالب وردپرس حرفه ای، بر روی سئوی سایت شما تاثیر مستقیمی دارد و اگر به اندازه کافی زیبا باشد، مخاطب را به خودش جذب خواهد نمود.
در انتخاب قالب وردپرس اول باید دقت کنید که سبک طراحی با موضوع وب سایت شما مطابقت داشته باشد و دوم اینکه یک مارکِت معتبر رو برای خرید قالب انتخاب کنید که قالب های آن آپدیت باشند و پشتیبانی خوبی نیز داشته باشد.
برای تهیه قالب‌های وردپرس نیز می‌توانید به سایت‌های ارائه‌دهنده قالب‌های وردپرس مثل راست چین، ژاکت، لرن دی ال و … مراجعه کنید.
این نکته را باید به یاد داشته باشید که امروزه برای طراحی سایت با وردپرس از قالب‌های پولی و حرفه‌ای استفاده می‌شود.

۴.خرید افزونه های لازم و ضرورری:

افزونه‌های وردپرس روی سایت نصب می‌شوند. این برنامه‌ها برای بهبود کارایی سایت و همچنین بهتر شدن تعامل کاربران با سایت می‌باشند.
پلاگین یا افزونه در واقع یک قطعه کُد هستند که روی سایت نصب میشوند و یک سری امکانات را به سایت اضافه می کنند.
با استفاده از افزونه ها کارها سریع تر پیش می رود؛ چون دیگر نیازی به کدنویسی نیست و به راحتی می توانید با اضافه کردن یک افزونه، کلی امکانات جدید به سایت خودتان اضافه کنید.
افزونه ها هم مثل قالب ها دو نوع رایگان و پولی دارند. افزونه های رایگان را می شود در مخزن وردپرس و افزونه های پولی را در مارکت های معتبر داخلی و خارجی پیدا کرد.

چطور از افزونه ها استفاده کنیم؟

کافیست افزونه مدنظرتان را پیدا کنید و آن را از طریق پیشخوان وردپرس در سایت نصب کنید، تنظیمات و پیکربندی افزونه را انجام بدهید و از افزونه استفاده کنید. به همین سادگی.

افزونه ها چه کارهایی انجام می دهند؟

تقریبا برای انجام هر کاری یک افزونه ی وردپرس هست. از بهبود سئو سایت گرفته تا اضافه کردن فروشگاه و بهبود سرعت و امنیت سایت و انجام تغییرات ظاهری در سایت.
چند نکته مهم در نصب افزونه که باید به آنها توجه کنید:
۱) تعداد خرید یا نصب افزونه
۲) سرعت بروزرسانی آن
۳) امتیازی که از کاربران گرفته
۴) پشتیبانی آن افزونه
نکته بسیار مهم:
اگر قالب یا افزونه ای روی سایت وردپرسی تان نصب هست که از آن استفاده نمی کنید و غیر فعال می باشد آنرا حذف کنید، در این صورت:
سرعت و عملکرد سایت شما بهتر می شود.
احتمال به وجود آمدن مشکلات امنیتی کمتر می شود.
نگهداری سایت برای شما ساده تر می شود.

 چه سایت هایی را می شود با وردپرس طراحی کرد؟

جواب ساده هست: هر سایتی!
انواع سایت های شخصی، شرکتی، فروشگاهی و … با امکانات متفاوت و متنوع با وردپرس قابل طراحی هستند. سایت های بزرگی با وردپرس طراحی شده اند و می شود گفت تقریبا هیچ محدودیتی برای طراحی ندارد.

از کجا می‌توان به وردپرس دسترسی داشت؟

شما می‌توانید هسته اولیه وردپرس را از سایت رسمی وردپرس دانلود کنید.
این هسته رایگان است و آپدیت‌ها و به‌روزرسانی‌های آن نیز رایگان است و شما در پنل مدیریتی سایت خود به راحتی می‌توانید این بسته های بروزرسانی را دریافت کنید. 
آموزش و یادگیری وردپرس نسبت به سایر پلتفرم های طراحی سایت، به زمان کمتری نیاز دارد.

مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس

مزایا و معایب وردپرس

در ابتدا به بررسی مزایای طراحی سایت با وردپرس میپردازیم.

وردپرس نیاز به علم برنامه نویسی پیچیده مانند php را به کلی حذف کرده و محیطی ساده و بدون کدنویسی برای کاربر فراهم کرده است.

یکی از مهمترین مزایای طراحی سایت با وردپرس این هست که ساخت یک وبسایت وردپرسی رایگان هست و اگر بخواهید حرفه ای تر سایت بسازید نیازمند هزینه اندکی هستید ( برای خرید قالب و افزونه های پولی وردپرس)

وردپرس به علت داشتن محیط کاربری ساده و در عین حال قدرتمند از کاربر مبتدی تا حرفه ای میتواند از آن استفاده کند.

استفاده آسان: مراحل نصب وردپرس کمتر از ۵ دقیقه طول می کشد و استفاده از همه ویژگی ها و قابلیت های آن، برای راه اندازی یک وب سایت ضروری نیست!

قالب و افزونه ها: وردپرس هزاران قالب و افزونه را در وبسایت خودش فراهم می کند که بسیاری از آنها رایگان هستند. این امر باعث میشود سایتهای وردپرس فوق العاده قابل تنظیم و مورد استفاده به شکل وسیعی باشند.

پشتیبانی عالی: پشتیبانی گسترده ای برای کاربران وردپرس از نظر آموزش، توسعه دانش و عیب یابی وجود دارد.

قابلیت تنظیم: وردپرس به شما این امکان رو میدهد تا ظاهر سایت خودتان رو با هزاران قالب گرافیکی تغییر دهید. ​​​​​​​

نقطه قوت طراحی سایت با وردپرس این هست که حتی بدون داشتن دانش برنامه نویسی هم، شما می­توانید سایت خودتان را براحتی مدیریت کنید. دانستن زبان­های برنامه نویسی صرفا برای بالا بردن کیفیت کار بسیار خوب است.

تقریبا ۴۳ درصد از وب سایت های ساخته شده در جهان با وردپرس طراحی شده!

درصد استفاده کنندکان از سیستم مدیریت محتوای وردپرس

اگر از ساخت سایت با وردپرس و انتخاب آن هنوز قانع نشده‌اید، هیچ چیزی بهتر از رصد سایت‌های استفاده‌کننده از آن نیست.

برای اطمینان از محبوبیت وردپرس می‌توان به وبسایت‌ “چطور” اشاره کرد که در فهرست استفاده‌کنندگان از سیستم مدیریت محتوای وردپرس می باشد.

یک سایت معروف که با وردپرس ساخته شده است

معایب طراحی سایت با وردپرس:

۱) به صورت مداوم کُدهاش باید آپدیت بشود.

۲) اگر دقت نکنید بعضی از افزونه های آن میتوانند باعث مشکلات امنیتی بشوند.

۳) به منابع زیادی در سرور احتیاج دارد.

۴) گاهی اوقات کدهای رایگان آن برای طراحی یک سایت حرفه ای کافی نیستند.

ممنون از نگاه شما. مشتاق شنیدن نظرات شما هستیم.

  مقاله های سایت سئواستاد توسط تولیدکنندگان حرفه ای محتوا تهیه شده و پس از تکمیل آن توسط اینجانب مهدی قلی پور در سایت قرار داده می شود.

مهدی قلی پور

من مهدی قلی پور هستم ❤️ عاشق سئو ❤️ اینجام تا دانش و تجربیاتم رو با شما به اشتراک بزارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا