ریدایرکت چیست؟ معرفی انواع Redirect + آموزش در وردپرس

در سایت گاهی نیاز است تا کاربران یا بازدیدکنندگان را به آدرسی دیگر که به دنبال آن هستند انتقال دهیم. از این رو به یک قابلیت به نام ریدایرکت نیاز داریم. با ما در این مقاله همراه باشید تا درباره انواع ریدایرکت و آموزش آن در وردپرس اطلاعات دقیقی را برای شما ارائه دهیم.
با ریدایرکت و انواع آن بیشتر آشنا شویم
بهتر است در ابتدا بدانیم که ریدایرکت چیست و به صورت دقیق آن را بررسی کنیم. برای یک وب سایت تغییر مسیر برای انتقال یک کاربر یا بازدید کننده، ریدایرکت نامیده می شود. معمولا کاربران در این زمان به یک صفحه وب به غیر از چیزی که درخواست کرده بودند انتقال پیدا می کنند. به عنوان مثال شما وارد وب سایت یک شرکت خواهید شد و متوجه می شوید که نام آن تغییر کرده است. آن گاه به صورت خودکار وارد وب سایت شرکت مورد نظر خود می شوید.
هر صفحه وب دارای یک آدرس URL است. در هنگام ریدایرکت، محتوا از یک URL به URL دیگر انتقال پیدا می کند. درواقع بهتر است بگوییم که در این تغییر مسیر خودکار، مرورگر شما را از یک یو آر ال به یو آر ال دیگر خواهد برد.
هر گاه ریدایرکت از یک دامنه به دامنه دیگر انجام شود، تغییر مسیر بین دامنه نامیده می شود. ریدایرکت ها به دو دسته کلی سمت سرور و سمت کلاینت تقسیم می شوند که هر کدام از آن ها نیز انواع مختلف خود را دارند. در زیر انواع ریدایرکت را بیان می کنیم.
ریدایرکت سمت سرور
ریدایرکت از سمت سرور به این صورت است که مستقیما بر روی سرور انجام می شود. کد های مربوط به انتقال به شرح زیر است:
کد ۳۰۱: تغییر مسیر دائمی را انجام می دهد برای زمانی که یک صفحه انتقال داده شده یا حذف شده باشد.
کد ۳۰۲: در این کد یک تغییر مسیر موقت ایجاد می شود که در آن یک صفحه به صورت موقت انتقال پیدا می کند.
ریدایرکت سمت کلاینت
دو نوع ریدایرکت از سمت کلاینت وجود دارد که به اصطلاح به آن ها متارفرش و جاوا اسکریپت گفته می شود. در متارفرش به جای اینکه اجرا در مرورگر انجام شود در صفحه وب سایت انجام می شود. این نوع ریدایرکت هم به کندی صورت می گیرد و معمولا برای سئو پیشنهاد نمی شود و کارایی آن هم ضعیف است. جاوا اسکریپت نیز به همین صورت عمل می کند.
آموزش نحوه ریدایرکت در وردپرس
یکی از مهم ترین استفاده از ریدایرکت کاربرد آن در وردپرس است. امروزه سایت های زیادی با وردپرس ساخته می شوند بنابراین باید بدانیم چطور می توان در این نرم افزار مدیریت محتوا برای سایت ریدایرکت ایجاد کرد. در زیر آموزش ریدایرکت را با استفاده از افزونه های وردپرس شرح می دهیم.
ریدایرکت در وردپرس با استفاده از Quick Redirect
افزونه Quick Redirect یکی از راه هایی است که از طریق آن در وردپرس می توانید ریدایرکت ایجاد کنید. برای این کار پس از نصب و فعالسازی آن، لینک های مبدا و مقصد را در آن وارد کرده و ریدایرکت ۳۰۱ را می سازید. هم چنین می توانید گزارش ریدایرکت های سابق را در خلاصه وضعیت آن ببینید.
ریدایرکت در وردپرس با افزونه Yoast SEO
در افزونه کاربردی یوست سئو هم می توانید ریدایرکت را انجام دهید. برای این کار باید آدرس های مبدا و مقصد را در قسمت مربوط به ریدایرکت در یوست وارد کنیم و سپس تنظیمات مربوط به آن را وارد کنیم. در یوست نیز ریدایرکت ۳۰۱ انجام می شود.
ممنون از همراهی شما با سئواستاد.
مقاله پیشنهادی: فایل robots.txt چیست؟